Tiskové sdělení: Slavnostní zahájení stavby nového logistického centra v Schierlingu

03.08.2017

Holmer se rozrůstá do budoucn. Na ploše o rozloze 140.000 m² v Schierlingu u Regensburgu vyroste nové sídlo firmy Holmer Maschinenbau GmbH. Na tomto místě, pouhých 5 kilometrů vzdáleném od současného sídla v Eggmühlu, bude postupně vznikat nová budoucnost firmy. V první fázi bude postaveno logistické centrum; investice činí zhruba okolo 10 milionů Euro. 28. 7. 2017 se uskutečnilo slavnostní zahájení stavby. Jednatel společnosti Holmer Wolfgang Bergmann řekl:“ Tohle je perfektní místo pro naše logistické centrum. Našim cca 40 zaměstnancům v oblasti logistiky vytvoříme optimální pracoviště, kde bude možné bez problémů uložit i velmi velké náhradní díly. Zákazníci tak budou moci profitovat z ještě rychlejších služeb a servisu, díky optimalizaci a zlepšení vnitrofiremních procesů. Naše nové sídlo stavíme velice obětavě a nadšeně.“  

Ve skladu náhradních dílů Holmer je vedeno cca 40.000 druhů zboží; ročně je rozesláno našimi zaměstnanci přibližně 1.000.000 kusů dílů do celého světa. Nové logistické centrum, jehož hala bude mít rozlohu cca 7.500m², vytvoří dostatečný prostor pro všechny náhradní díly, které jako lídr v oblasti vyorávání cukrové řepy vyvážíme až do Číny nebo např. Chile. Pokud do celkové plochy skladu započítáme přístřešky, přijímací a odbavovací rampy, dostaneme se na celkovou rozlohu skladových prostor 9.500m²; ke skladové hale budou samozřejmě patřit i parkovací místa a volná prostranství.

Stavba pomalu začíná: Vše je připraveno pro zahájení stavebních prací. Po skončení řepné kampaně – tedy začátkem roku 2018 – proběhne přestěhování do nového logistického centra. Stavební práce na ostatních venkovních zařízeních budou dle odhadů ukončeny v dubnu 2018. 

Starosta Schierlingu Christian Kiendl označuje slavnostní zahájení stavby za radostný den a další metu v rozvoji průmyslu v Schierlingu. Uvádí: „ Jsem hrdý, že si Firma Holmer vybrala jako své sídlo Schierling a zůstala věrna svým kořenům.“

Právě před dvěma lety byla podepsána kupní smlouva na pozemek o rozloze 140.000 m² v průmyslové zóně „Am Birlbaum“ v Schierlingu. Jednalo se o největší pozemek, který kdy byl v této oblasti prodán. Délka plánování stavby plně odpovídala požadavkům na smysluplné rozdělení stavebního pozemku a zohlednění návaznosti na přilehlé stavební pozemky. Stávající sídlo v Eggmühlu svou velikostí, díky rostoucí velikosti strojů, počtu strojů a množství náhradních dílů, již nedostačuje. Z tohoto důvodu má nyní firma Holmer svá pracoviště na třech místech: hlavní sídlo firmy včetně produkce, vývojového oddělení a správy v Eggmühlu, sklad náhradních dílů v Regensburgu, centrum výstupní kontroly a školící centrum v Roggingu. V novém sídle firmy v Schierlingu budou všechna zmíněná oddělení pod jednou střechou. Nové sídlo firmy Holmer je umístěno vedle dálničního sjezdu Schierling-jih z čtyřproudé dálnice B 15, což velice příznivě ovlivní jak dovoz a odvoz nových náhradních dílů, tak i transport 15 metrových sklízečů cukrové řepy na velkých podvalnících.

Slavnostní zahájení stavby logistického centra firmy Holmer: (zleva) Christian Gruber (člen odborové rady Holmer), Christian Kiendl (Starosta Markt Schierling), Daniel Tragus (zástupce rodiny Ballu, majitelů firmy Holmer), Wolfgang Bergmann (Jednatel společnosti Holmer), Manfred Hartwig (generální dodavatel Goldbeck), Ewald Liebl (generální dodavatel Goldbeck), Matthias Wagner (vedoucí produkce a vedoucí projektu novostavba Holmer), Stefan Scheinost (vedoucí logistiky Holmer), Monika Kappenberger (generální dodavatel Goldbeck), Florian Weinhut (generální dodavatel Goldbeck).

Wolfgang Bergmann (Jednatel společnosti Holmer), Daniel Tragus (zástupce rodiny Ballu, majitelů firmy Holmer),